Hem » Höveler Kraftfoder

Höveler Kraftfoder

Höveler kraftfoder Sverige

Nu erbjuder vi ett spannmålsfritt hästfoder som följer våra krav. Spannmål, melass och GMO fritt foder. Ger hästar en chans att prestera på topp. Fodret passar även för dem med ämnesomsättningssjukdomar, allergier & fång. Registrerat hos jordbruksverket och fri från tävlingskarens.

Räcker det inte med Activ Mineral Mix & grovfoder?
För de flesta räcker det med Activ Mineral Mix och ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet fördelat på flera måltider. Vi rekommenderar att du fodrar Activ Mineral Mix för att hästen ska få i sig mineraler & spårämnen. Om du har ett grovfoder som inte räcker till, vill ha något att blanda Mineral Mixen med eller att du har en häst med högre energibehov och vill komplettera med något kraftfoder rekommenderar vi de produkter vi valt ut här. Produkterna är fria från spannmål, soja, melass och GMO grödor vilket är viktigt att undvika för att hålla hästen sund. Om du fodrar Activ Mineral Mix kan det hända att du inte behöver fodra full rekommenderad dags giva på kraftfodret. Svavlet ökar upptaget i hästens tarmflora och hästen får redan i sig betydande mängder mineraler och spårämnen.
Varför spannmålsfritt?
Fler undersökningar visar att hästen inte behöver spannmål för att orka prestera. Undersökningar visar även att små mängder spannmål ökar risken för mag och tarmbesvär. Stora spannmåls fodergivor kräver mycket energi av hästen för att kunna omsättas i kroppen. Fler och fler hästar är känsliga mot spannmål och här vi erbjuder ett bra alternativ för dem.
Varför melassfritt?
Att fodra hästen med melass som för det första är en restprodukt av en hårt besprutad gröda ger dessutom hästen en ”söt kultur” i kroppen där parasiter och insekter trivs bättre. Har din häst ett hett temperament kan det vara en god idé att utesluta melass i fodret. Stora mängder melass kan leda till feljäsning i tarmen, svullna ben, kolik, diarré och fång.
Varför sojafritt?
De främsta argumentet till att undvika soja i hästens foderstat är de negativa effekterna på miljön som orsakas av odling och transport. Det skapar argument för att välja andra proteinrika alternativ mycket lämpliga för gräsomvandlaren - hästen, som till exempel lusern.

PROVPÅSAR HÖVELER

Produkter
12 36 72